İZMİRLİ ÇOCUKLARDAN FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK

İZMİRLİ ÇOCUKLARDAN FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK

ASKON İzmir Şubesi Başkanı Ahmet Kutay, 02 - 04 Eylül 2024 tarihleri arasında Atatürk Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek turnuvanın, Filistin'de tüm dünyanın gözü önünde yaşanan ve soykırım seviyesine ulaşan olaylara karşı kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

3 gün sürecek, 56 takımda bin 100 sporcu katılacak

Toplam 3 gün sürecek futbol turnuvası hakkında bilgi veren Kutay, “Dil, din, ırk, cinsiyet fark etmeksizin her çocuğun içinde ayrı bir dünya taşıdığına inanıyoruz. Yaşanan üzücü olaylar sonucunda kamuoyunda bir nebze de olsa farkındalık yaratmak amacıyla yola çıktık. Turnuvaya 2013 - 2014 - 2015 - 2016 yaş gruplarından oluşan toplamda 50 erkek, 2010 - 2011 - 2012 ve 2013 yaş gruplarından da toplamda 6 kadın futbol takımı olmak üzere 56 futbol takımı ve bin 100 sporcu katılacak. 2 - 3 Eylül 2024 tarihlerindeki grup karşılaşmaları İzmir Atatürk Stadyumu 1 ve 2 numaralı yan sahalarda, 4 Eylül 2024 tarihinde oynanacak final karşılaşmaları ise İzmir Atatürk Stadyumu'nda yer alan sahada oynanacak” diye konuştu.

Yaşam hakkı kutsaldır

Yaşam hakkının kutsallığını savunan bir anlayışla Filistinlilere destek olmak için bu organizasyonu yaşama geçirdiklerini kaydeden Ahmet Kutay sözlerine şöyle devam etti: “20 Kasım 1959 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi’nde 1'inci ilke olarak, tüm dünya çocuklarının bu bildirgedeki haklardan din, dil, ırk, renk, cinsiyet, milliyet, mülkiyet, siyasi, sosyal sınıf ayırımı yapılmaksızın yararlanmaları gerektiği belirtilmiştir. Son yaşanan süreçte de acı bir şekilde gördüğümüz üzere, tüm dünya çocukları için ayrım yapılmaması, çocukların anlayış, hoşgörü, barış ve evrensel kardeşlik ortamında yetiştirilmeleri ilkeleri Filistinli çocuklar için geçerli olmaktan çok uzaktır. Filistinli çocuklar için barış ortamında yaşamak ya da hoşgörü ile barış ortamında büyümek çok uzak hayaller haline getirilmiş durumdadır. İnsanlığın en temel haklarından birisi olarak kabul edilen yaşama hakkına bile sahip olmadıkları bir ortamda büyüyen ya da kendilerine isabet edecek bir bombayı bekleyen çocukların bulunması insanlığın geldiği aşamayı da maalesef ki, üzülerek ortaya koymaktadır. Organizasyona ev sahipliği ve mihmandarlık yaparak katkı sunan İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, maddi ve manevi anlamda katkı sunan sponsorlarımıza, lansmana katılım sağlayan tüm basın emekçilerimize, tüm spor kulüplerimizin başkanlarına, hocalarına ve sporcularıyla, sporcuların ailelerine çok teşekkür ederiz"

Turnuvaya Katkıda Bulunan Sponsorlar

Akdeniz Meydanı İnşaat, Diva İnşaat, Ege Samtaş Mermercilik, Etibol Mantı, İlhanart Medya, İzvan Yapı, Kobibest.com, Mavi Promosyon, MicroPos Barkod, Osm Yapı, Öztekin Hukuk, RDS Danışmanlık, Trio Modül, Turyap Bornova-Çamdibi, Visyap , Güzel Ege İnşaat

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık