HEDEFİMİZ 100 BİN KİŞİYE ULAŞMAK

Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmak üzere hayata geçirilen “Fikrine Sahip Çık” projesi, il milli eğitim müdürlükleri ile yaptığı ortak çalışmalarla büyümeye ve daha çok sayıda gence ulaşmaya devam ediyor.…

BABAR MEDYA GURUBU

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Destek Patent farkındalık eğitimlerinin ikinci fazı için adım attı

Türkiye'nin fikri sermayesinin artırılmasına katkıda bulunmak üzere hayata geçirilen “Fikrine Sahip Çık” projesi, il milli eğitim müdürlükleri ile yaptığı ortak çalışmalarla büyümeye ve daha çok sayıda gence ulaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2019 yılından bu yana birlikte çalışmalar yürüten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Destek Patent, projenin kapsamını genişleterek detaylandırdıkları protokollerini yeniledi.

Patent okuryazarlığını artırmak ve fikri ve sınai haklar alanında bilinçli bir nesil yetiştirmek üzere 3 yıl önce start verilen "Fikrine Sahip Çık" projesi için Destek Patent ve projenin en büyük destekçilerinden biri olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ikinci kez masaya oturdu. Bugüne kadar, Türkiye genelinde birçok il milli Eğitim müdürlüğünün de desteğini alarak 13 ilde 13 bin kişiye ulaşan Fikrine Sahip Çık projesinin, özellikle ticaret hacminin ve patent tescil başvurularının en yüksek olduğu İstanbul’da daha çok kişiye ulaşabilmesi amacıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolün devamına karar verildi.

1 yıl daha uzatılan protokol kapsamında, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim kurumlarında görevli öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra, talep eden Halk Eğitim Merkezleri  ve Bilsem (Bilim ve Sanat Merkezleri) öğretmenler de eğitimlerden faydalanabilecek. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşen protokol töreni; İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürü Aykut Akca, Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz ve Destek Patent A.Ş. CEO’ su Faruk Yamankaradeniz’in katılımları ile gerçekleşti.

“GENÇLERİMİZİ BUGÜNDEN GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ”

Güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomiye ulaşabilmek için fikri ve sınai haklar alanındaki yatırımların önemini vurgulayan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz imza töreni sonrası şunları söyledi: "Gelecekte, ülkemizin küresel anlamda rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için gençlerimizi bugünden bilinçlendirmeli ve hazırlamalıyız. Emekleri, icatları, fikirleri ile ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimize ve hali hazırda ürün ve hizmetleri ile ticari faaliyetlerini sürdüren firmalarımıza ve girişimcilerimize 'Fikrine Sahip Çık' diyoruz. Biz bu projeyle fikrini geleceğe taşımak isteyen tüm gençlerimizin en büyük destekçisi olduğumuzu ortaya koyduk. Amacımız, projemizde bize destek veren kurum ve kuruluşlarla birlikte tüm Türkiye’de fikri ve sınai haklar konusunda bilgi sahibi olmayan genç bırakmamak. Patent kavramını hayatımızın parçası yapma yolunda gidecek daha çok yolumuz olduğuna inanıyoruz”.

“HEDEFİMİZ 100 BİN KİŞİYE ULAŞMAK”

Destek Patent CEO’ su Faruk Yamankaradeniz ise ‘‘Tüm çabamız, Türkiye'nin fikri sermayesine katkıda bulunmak ve ülkemizin küresel boyutta rekabet gücünü ve marka değerini artırabilmek için gençlerimizi bilinçlendirmek. Bugüne kadar Türkiye’nin 13 ilindeki il milli eğitim müdürlükleri ile protokoller imzalayarak tüm teknik ve meslek liselerine sınai haklar alanında eğitimler verdik. Bu eğitimlerle 13 bin kişiye ulaştık. Hedefimiz ise 100 bin kişi.  İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile yeniden imzaladığımız protokol ile, ortaöğrenim öğrencilerine ulaşmayı ve eğitim vermeyi kolaylaştıran iş birliğimize devam ediyoruz. Projemiz, ağırlıklı olarak teknik ve mesleki liselerde okuyan öğrencileri hedefliyor. Sınai haklar alanındaki farkındalığın çok erken yaşlarda oluşması gerektiğine inanıyoruz. Buluş yapmaya merakı olan, yeni bir ürün ya da marka oluşturmak için heyecan duyan girişimci gençlerimizin dünyanın herhangi bir yerinde haklarını nasıl koruyacakları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz. Erken yaşta bu farkındalığı oluşturursak, ancak o zaman ülkemizde bu kültürü oluşturabiliriz” dedi.